Spenatpuffar på smördeg

Spenatpuffar på smördeg
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Spenatpuffar på smördeg

8 ingredienser

20 m

Det här är perfekt bjudmat till buffén eller afternoon tea! Det går enkelt och snabbt att göra portioner till många.

Ingredienser

portioner20 - 25 stycken
  • 400 g babyspenat (fryst eller färsk)
  • 1 msk smör
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 smördeg (på rulle)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg babyspenaten i en kastrull, alternativt tina upp fryst spenat i mikron. (Krama sedan ur vätskan) Låt vattnet koka ur på medelhög värme tills ingen vätska finns kvar i pannan.
  3. Tillsätt 1 msk smör, pressad vitlök, salt och pepper. Rör samman. Dra bort från plattan och låt svalna helt.
  4. När spenaten är avkyld, tillsätt 1 ägg och rör ihop. Smula grovt eller hacka ner fetaosten i spenatblandningen.
  5. Skär ut 7x7 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick spenat- och fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna samlade i mitten.
  6. Sätt smördegsknytena i muffinsformar eller ställ direkt på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  7. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills dem blir gyllene. Ta ut plåten och låt spenatpuffarna svalna lite innan servering.