Blanda vetemjöl, strösocker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda därefter i lite vatten i taget tills en deg har formats. Låt gärna degen vila ca 30 minuter.
Kavla ut degen och fyll formarna. Nagga botten med en gaffel och ställ gärna in i frysen ca 5 minuter.
Baka ca 10 minuter tills skalen blivit gyllenbruna
Spetsad jordgubbs- och myntacurd
Blanda ut maizenan i lite av jordgubbspurèn och rör sedan ner det i resten av jordgubbspurén.
Koka upp jordgubbspuré, smör och rom. Smaksätt med hackad mynta och lime. Sila.
Vispa ägg och strösocker luftigt. Vispa ihop jordgubbsblandningen med äggfluffet.
Värm blandningen försiktigt under ständig vispning, ta av från spisen när den tjocknat och vispa krämen riktigt slät.
Sänk ugnen till 150 grader.
Spritsa/klicka jordgubbscurden i de gräddade pajskalen. Baka i ca 10 minuter
Dekorering
Skär jordgubbarna i tunna skivor och dekorera tarteletterna med dem.
Koka upp citronjuice, vatten och socker. Låt koka tills sockret har löst sig. Rör ner gelatinbladet och låt svalna.
Pensla jordgubbarna med citrongelén och dekorera med myntablad