3 tumstora bitar färsk ingefära, skalade och rivna
1 chilifrukt
1 klyfta vitlök
flingsalt
svartpeppar
sallad
1 knippe rädisa
3 morötter
2 pak choi
ca 180 g böngroddar
250 g edamamebönor
100 g glasnudlar (tunna)
dressing
0,5 dl tamarisoja
1 limefrukt, saft av
1 tsk rostad sesamolja
Till servering
färsk koriander
mynta
limefrukt
salta rostade jordnötter
Gör så här
Koka upp ett saltat vatten. Lägg i kycklingfilén och sjud upp. Lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå i cirka 35 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
Mixa jordnötter i mixer tillsammans med kokosmjölk, riven ingefära, chili, vitlök, flingsalt och svartpeppar.
Riv kycklingen i bitar och blanda med jordnötssåsen.
Skiva rädisorna tunt på mandolin och strimla eller svarva morötterna. Skiva pak choy. Blanda i en skål tillsammans med edamamebönor och böngroddar.
Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen. Marinera dem i dressing och blanda med grönsakerna.
Servera med jordnötskycklingen, koriander, mynta, lime och hackade jordnötter.