Spicy tofu med glasnudelsallad

Spicy tofu med nudelsallad
Foto: Köket
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Spicy tofu med glasnudelsallad

18 ingredienser

45 m

En supergod och smart rätt med chilipanerad tofu, grönsaker, glasnudelsallad och en syrligt god dressing. Fräscht och hälsosamt!

Receptet innehåller mindre än 500 kcal/portion.

Ingredienser

portioner
  • 2 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 400 g fast tofu
  • salt
  • 1 msk rapsolja

Nudelsallad

  • 2 pak choi
  • 150 g sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 2 morötter
  • 150 g glasnudlar

dressing

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,25 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 limefrukter, saften
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja

Gör så här

Panerad tofu

  1. Finhacka citrongräs och chili och blanda ihop i en skål eller djup tallrik.
  2. Skiva och skär tofun till rutor, ca 4x4 cm. Klappa den ordentligt med hushållspapper för att få bort överflödig vätska. Krydda med
  3. salt och vänd sedan i citrongräs- och chiliblandningen.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek tofun tills den får lite färg och en krispig yta.

Dressing

  1. Finhacka chili och koriander. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop chili, lök, pressad vitlök, lime, soja, sesamolja och koriander och ställ åt sidan.

Nudelsallad

  1. Hacka grönsakerna till fina stavar.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Sila dem och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax.
  3. Blanda ihop nudlarna och grönsakerna. Blanda ner dressingen och servera med tofun.

Näringinnehåll per portion:

Kcal: 403
Protein: 13 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 15 g