Spicy tuna cucumber

Spicy tuna cucumber
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Spicy tuna cucumber

12 ingredienser

20 m

Krispig gurka toppad med smakrik tonfisk och avokado blir perfekta små snittar till kommande mingel!

Ingredienser

portioner
  • 200 g tonfisk (blockfryst gulfenad gärna)
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 krm sesamolja, mörkrostad (eller 0,5 tsk vanlig sesamolja
  • 4-5 kvistar färsk koriander, finhackad
  • 0,5 gurka (stor)
  • 0,5 avokado, skivad (mogen)
  • 1 salladslök, finstrimlad

Misoemulsion

  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk vit misopasta

Dekoration

  • svarta sesamfrön
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skär ned tonfisken i mindre kuber, blanda med srirachasås, japansk soja och sesamolja. Vänd ner hackad koriander och låt stå och dra/marinera.
  2. Blanda samman majonnäs och ljus miso, smaka av och lägg i en liten spritspåse.
  3. Skär gurkan i skivor på snedden, ca 0,5 cm tjocka. Skivorna blir större när du skär på snedden.
  4. Kärna ur och skala avokadon, skär i skivor från kortsidan så de inte blir större än gurkskivorna.
  5. Lägg gurkskivorna på ett serveringsfat, lägg på 1-2 skivor avokado på varje. Lägg på en rejäl sked spicy tuna och toppa med misoemulsion, svarta sesamfrön och fint strimlad salladslök. Dekorera med koriander!