1 krm sesamolja, mörkrostad (eller 0,5 tsk vanlig sesamolja
4-5 kvistar färsk koriander, finhackad
0,5 gurka (stor)
0,5 avokado, skivad (mogen)
1 salladslök, finstrimlad
Misoemulsion
2 msk majonnäs
1 tsk vit misopasta
Dekoration
svarta sesamfrön
färsk koriander
Gör så här
Skär ned tonfisken i mindre kuber, blanda med srirachasås, japansk soja och sesamolja. Vänd ner hackad koriander och låt stå och dra/marinera.
Blanda samman majonnäs och ljus miso, smaka av och lägg i en liten spritspåse.
Skär gurkan i skivor på snedden, ca 0,5 cm tjocka. Skivorna blir större när du skär på snedden.
Kärna ur och skala avokadon, skär i skivor från kortsidan så de inte blir större än gurkskivorna.
Lägg gurkskivorna på ett serveringsfat, lägg på 1-2 skivor avokado på varje. Lägg på en rejäl sked spicy tuna och toppa med misoemulsion, svarta sesamfrön och fint strimlad salladslök. Dekorera med koriander!