Spindelvävstårta

Spindelvävstårta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spindelvävstårta

11 ingredienser

En jättegod tårta med mörk choklad och fyllning av jordgubbar och hallon. Det fina spindelvävsmönstret är inte alls svårt att göra själv.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl djupfrysta jordgubbar
  • 2-3 dl djupfrysta hallon
  • 0,5 dl florsocker
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g vit bakchoklad
  • tandpetare

Gör så här

  1. Tårtbotten: Smörj och bröa en tårtform. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjölet och blanda ner kakao och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175° ugn på nedre falsen i 35-40 minuter.
  2. Tårtan: Rör ihop jordgubbarna och hallonen och smaka av med florsockret. Dela kakan i 3 delar och fördela bären mellan lagren. Smält den mörka chokladen på svag värme och låt svalna något. Bred den över tårtan. Låt chokladen stelna helt.
  3. Spindelnät: Smält den vita chokladen på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan. Dra utåt kanterna från mitten av spiralen med en tandpetare. Nu har du ett fint spindelnät på tårtan.