Smula sönder jästen i degbunken. Häll över vattnet och blanda tills jästen är upplöst.
Häll i rågflingor, squash, honung och blanda väl.
Häll sedan i vetemjöl lite i taget tills degen fått lagom konsistens. (Du behöver antagligen fylla på mer allteftersom degen knådas eftersom vätska kramas ur squashen samtidigt. Därav är det mycket svårt att uppge exakt hur mycket vetemjöl som används.)
Knåda degen ca 10 minuter, häll i saltet på slutet.
Jäs degen 1 timme.
Stjälp upp degen i en långpanna med mjölat bakplåtspapper i. Platta ut degen i pannan, med mjölade händer går det lättast.
Lägg över en handduk och låt degen jäsa 30 minuter till.
Värm under tiden ugnen till 225 grader.
Strö lite vetemjöl över degytan. Du kan också strössla på lite veteflingor.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt sedan svalna på galler.