Vit chokladterrin med jordgubbsås

Vit chokladterrin med jordgubbsås
Foto: TV4

Vit chokladterrin med jordgubbsås

Av: Staffan - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

En mumsig dessert som måste göras dagen före servering. Receptet är beräknat för 6-8 personer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till desserten
Hemgjord slånbärslikör.

Ingredienser

  • 2 msk rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 5 msk vatten
  • 300 g vit blockchoklad
  • 3 ägg, separerade
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk florsocker

Gör så här

Chokladterrin

  1. Klä en brödform med plastfolie.
  2. Blanda råsocker och vatten i en kastrull. Värm sakta tills sockret löst sig.
  3. Smält ned chokladen i sockerlösningen och i med vaniljen. Låt det svalna något.
  4. Vispa ner äggulorna och låt det hela kallna. Vänd sedan ner grädden.
  5. Vispa äggvitorna hårt o vänd sedan ner dem i smeten.
  6. Förvara terrinen i frysen minst över en natt, och ta ut den cirka 15 minuter innan servering. Servera med kall jordgubbsås.

Jordgubbsås

  1. Mixa sönder jordgubbarna tillsammans med florsockret.