18 ingredienser
60 m
Världens vanligaste bistrorätt går inte längre att få korrekt gjord på krogen. På 95 procent av Sveriges alla krogar görs bearnaisesåsen på såsbas eller tas direkt ur helfabrikatsburken. Ingen kock med någon som helst självrespekt borde servera sådant. /Per
Dryck:
Unna dig ett slott! Steak minute och rött slottsvin från Bordeaux är klassiskt, rätt och riktigt. Kosta på dig lite och köp en flaska Château Beau-Site från Saint-Estèphe. Kostar över tvåhundra kronor, men här får du verkligen vad du betalar för, nämligen ett riktigt bra bordeauxvin.
Mindre flott, men gott! Vill du dricka något billigare, men som ändå är bra till just steak minute, kan du alltid hålla dig kvar i Sydfrankrike och välja ett vin från Rhônedalen. Les Dauphins Côtes du Rhône Reserve har den rätta fruktigheten och örtkryddigheten.
Prima Premium
Oftast dricker jag nog ändå öl till den här rätten, en ljus och frisk lager med bra och balanserad beska. Det har tjeckiska Primator Premium Lager.