Pannbiffar med glaserad lök och saltgurka
Pannbiffar med glaserad lök och saltgurka
Ingredienser
- 500 g färs (hälften fläskfärs och hälften blandfärs)
- 1 ägg
- 2 gula lökar
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- flytande kalvbuljong
- 2 msk ströbröd
- 1 tsk torkad mald nejlika
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk torkad mald ingefära
- 1 tsk lökpulver
- strösocker
- saltgurka
Gör så här
- Lägg färsen i en bunke. Riv ned en skalad lök med rivjärn och tillsätt ägg. Rör om.
- Tillsätt grädde, en skvätt fond och kallt vatten. Rör om tills det tjocknar.
- Krydda med nejlika, kryddpeppar, ingefära, lökpulver, salt och peppar. Avsluta med ströbröd och rör om.
- Gör ett stekprov och smaka.
- Skiva den andra gula löken.
- Forma små pannbiffar och stek i smör.
- Stek löken. Sockra lite och tillsätt en skvätt fond. Och vips blir löken fint glaserad.
- Servera pannbiffarna med stekt lök och saltgurka.