1 förp torkad frukt (till exempel russin, aprikos och plommon)
2 msk tomatsås (eller marockansk krydda)
2,5 dl couscous
2,5 dl vatten
1 knippe färsk persilja
0,5 msk malen gurkmeja
Gör så här
Skala löken, moroten och vitlöken och hacka alla grönsaker.
Stek lammet i smör i en stekpanna och häll i grönsakerna när lammet har fått en fin stekyta. Tillsätt sedan vatten, krossade tomater, buljongtärningen och kryddor eller marockansk tomatsås.
Pressa i saften av apelsinen och lägg i den torkade frukten. Låt koka cirka en timme.
Koka upp vattnet till couscousen. Ta av kastrullen från plattan, häll i couscousen, lägg på lock och låt stå i ett par minuter.
Strimla persiljan och häll i tillsammans med gurkmeja. Lägg också gärna i grönsakerna från lammgrytan i couscousen. Servera och njut!