Stefans bästa pytt i panna

POPULÄRT
koket.se
Stefans bästa pytt i panna
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stefans bästa pytt i panna

20 ingredienser

45 min

Stefan ger här sitt bästa recept på pytt i panna, en härlig kombination av kött, korv och potatis serverad direkt ur pannan toppad med stekta ägg. Inlagda rödbetor samt en senapskräm med sting i fulländar rätten. Passar lika bra som resträddare som festmåltid.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 150 g svamp, hackad (valfri sort)
  • 200 g kött, t ex biff
  • 150 g korv, av god kvalitet
  • 400 g fast potatis, kokt
  • 40 g smör
  • 1 dl oxfond, ej koncentrerad
  • 4 ägg
  • 0,5 knippe persilja, grovhackad
  • salt
  • svartpeppar

Rödbetor

  • 6 rödbetor
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Senapskräm

  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

Inlagda betor

  1. Koka upp ättika, socker och vatten, låt kallna helt.
  2. Koka rödbetorna och skala dem när de fortfarande är varma. Skär i grova bitar och lägg de varma betorna i den kalla ättikslagen. Låt gärna stå någon dag för att dra åt sig av lagen.

Senapskräm

  1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Pytt i panna

  1. Skala och finhacka löken. Hacka svampen.
  2. Skär kött, korv och potatis i små tärningar.
  3. Fräs löken i lite av smöret i en stor stekpanna ett par minuter, lägg i svampen och höj temperaturen. Stek svampen tills den får lite färg.
  4. Tillsätt potatis, korv och kött. Häll över oxfonden och låt koka in något.
  5. Stek äggen i resten av smöret i en annan panna. Lägg dem ovanpå pytten direkt i pannan. Strö över persilja och bjud pytten med rödbetor och senapskräm.