Stefans kasslergratäng

POPULÄRT
koket.se
Stefans kasslergratäng
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stefans kasslergratäng

15 ingredienser

40 min

En snabblagad god och krämig gratäng med kassler, tre sorters lök och klimatsmart kornris som passar alla dagar i veckan.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g kassler
  • 4 port kornris
  • 0,5 purjolök
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk vetemjöl
  • 30 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 citron, skalet, rivet
  • 3 dl lagrad ost, riven
  • 1 kruka färsk persilja, grovt skuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tillaga kornriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Ansa och strimla purjolöken fint. Skala, halvera och skär gul lök och röd lök i tunna skivor. Skala och riv vitlöken fint.
  4. Fräs all lök glansig i smöret i en stekpanna. Pudra på mjölet, vänd runt och låt fräsa kort.
  5. Häll på grädde och och mjölk. Låt koka ihop till en fin stuvning. Smaka av med salt och finrivet citronskal. Avsluta med att vända ner persiljan (spara gärna lite garnering).
  6. Skär kasslern i tunna skivor.
  7. Bottna en ugnssäker form med kornris, fortsätt med kassler och lökstuvning. Toppa med riven lagrad ost.
  8. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.