Stekpannebröd med hemgjord färskost

koket.se
Stekpannebröd med hemgjord färskost
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Stekpannebröd med hemgjord färskost

11 ingredienser

Baka eget bröd utan att använda ugnen med det här jäsfria receptet på tunnbröd som gräddas i stekpanna. Smakar jättegott ihop med hemgjord färskost som du gör på filmjölk och gräddfil. Färskosten går fint att smaksätta efter eget tycke och smak.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner bröd

Stekpannebröd

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkrydda (kan uteslutas)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl yoghurt

Hemgjord färskost

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • ev salt
  • ev peppar

Gör så här

Stekpannebröd

  1. Blanda mjöl, bakpulver, brödkryddor och salt i en bunke.
  2. Blanda i vatten, yoghurt och knåda ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen i ca 6 bitar. Kavla ut ca 0,5 cm tjocka rundlar.
  4. Grädda bröden i torr stekpanna 2-3 minuter per sida, eller kör alla i ugnen på 250 grader i 6-8 minuter.

Hemgjord färskost

  1. Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull och värm till 45 grader.
  2. Häll massan i ett filter eller i en silduk. Det går bra med en vanlig kökshandduk. Jag använde kökshandduk i ett durkslag jag satt i en bunke. Låt vasslen rinna av i kylskåp över natten.
  3. Smaksätt färskosten med gräslök, salt och peppar.