Stekt banan med wokade popcorn

Stekt banan med wokade popcorn
Foto: Tv4

Stekt banan med wokade popcorn

Av: Edvin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

20 m

Stekt banan med wokade popcorn och limeglass är en otippad kombo som snabbt gör succé!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Stekt banan

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 bananer, precis mogna och skalade och delade i fyra bitar
  • 1 msk honung
  • 1 krm malen kanel
  • 0,5 dl smör

Popcorn

  • 1 dl popcorn
  • 1 msk ankfett
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör, klarnat
  • 1 msk salt

Servering

  • 300 g vaniljglass
  • 1 limefrukt, zest och skivor
  • 1 msk sirap

Gör så här

Stekt banan

  1. Häll upp mandelmjöl på en tallrik och täck bananbitarna.
  2. Stek bananen på medelhög värme tills den är gyllenbruna, ungefär 10 minuter.
  3. Värm en stekpanna på medelhög värme och häll i honung, kanel och smör.
  4. Lägg i bananerna och stek 5 minuter på varje sida.
  5. Lägg upp på tallriken.

Popcorn

  1. Sätt en wok på hög värme och häll i fyra popcornkärnor, ankfett, olja och klarnat smör. Sätt på ett lock.
  2. När alla fyra kärnorna har poppat är det varmt nog att lägga i resten av popcornen.
  3. Skaka popcornen medan de poppar i ungefär 2–3 minuter.
  4. Direkt när poppande avtar så ta av woken från värmen och strö salt över popcornen.
  5. Skaka en gång till och lägg upp.

Servering

  1. Lägg upp glass på tallriken och täck med limezest.
  2. Toppa bananen med sirap.