Stekt broccoli med vitlök och chili

Zeta Stekt broccoli med vitlök och chili
Foto: Zeta

Stekt broccoli med vitlök och chili

8 ingredienser

15 min

Krispig broccoli stekt med olivolja, vitlök och chili som toppas med rostade hasselnötter och grana padano. Ett gott och enkelt tillbehör till fisk, kyckling eller kött.

Zeta Olivolja Gentile D-vitaminberikad
Zeta Olivolja Gentile produkt

Zeta Olivolja Gentile D-vitaminberikad

Mild olivsmak som följs av en rund och fin eftersmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g broccoli
  • Zeta Olivolja Gentile D-vitaminberikad
  • 1-2 klyftor vitlök, skivade
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl Zeta Grana Padano 16 mån, fint riven
  • 0,5 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Hacka och rosta hasselnötterna i en torr panna. Ställ åt sidan.
  2. Skär mindre buketter av broccolin och skiva stammen.
  3. Stek broccoli, vitlök och chili i rikligt med olivolja tills broccolin fått lite färg. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strössla över Grana Padano och rostade hasselnötter strax innan servering. Klart!
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer