Lättlagad och smidig middag där marinerad kyckling läggs på en plåt med klyftpotatis för att sen tillagas i ugnen. Tillsammans med en enkel sås på crème fraiche och saltgurka blir middagen komplett.
Se Zeina Mourtada laga receptet
Ingredienser
800 g kycklinglårfilé
Marinad
1 dl spad från saltgurkan
4 klyftor vitlök, rivna
2 msk färsk dill, finhackad
1 msk paprikapulver
1 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk olivolja
svartpeppar
Crème fraiche-sås med citron
2 hela saltgurkor
4 dl crème fraîche
1 citron
1 klyfta vitlök
salt
svartpeppar
Till servering
600 g fast potatis
hel saltgurka (à 700 g)
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingen och låt stå medan du fortsätter med potatisen.
Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Lägg kycklingen över och häll på marinaden. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Hacka saltgurkan till såsen fint. Blanda crème fraiche med riven vitlök, finrivet skal från citron och hackad saltgurka. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Servera kyckling och potatis med sås och hel saltgurka skuren i stavar.