Stekt kyckling med saltgurka och klyftpotatis

POPULÄRT
koket.se
Stekt kyckling med saltgurka, klyftpotatis och sås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Stekt kyckling med saltgurka och klyftpotatis

16 ingredienser

Lättlagad och smidig middag där marinerad kyckling läggs på en plåt med klyftpotatis för att sen tillagas i ugnen. Tillsammans med en enkel sås på crème fraiche och saltgurka blir middagen komplett.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé

Marinad

  • 1 dl spad från saltgurkan
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar

Crème fraiche-sås med citron

  • 2 hela saltgurkor
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 600 g fast potatis
  • hel saltgurka (à 700 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingen och låt stå medan du fortsätter med potatisen.
  3. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Lägg kycklingen över och häll på marinaden. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
  4. Hacka saltgurkan till såsen fint. Blanda crème fraiche med riven vitlök, finrivet skal från citron och hackad saltgurka. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  5. Servera kyckling och potatis med sås och hel saltgurka skuren i stavar.