Se till att öringen har skinnet kvar. Stek med skinnsidan ner med olja i 1-2 minuter.
Tillsätt smör och ös fisken tills den är klar. Detta tar ca 2-3 minuter beroende på fiskens tjocklek. Om man har en termometer så är den klar vid 45 grader.
Avslutas med rökt smör, se recept nedan.
Rökt smör
Detta behöver göras vid tidigare tillfälle.
Blötlägg rökspån. När grillen är använd för dagen så lägg på rökspån.
Lägg smör i en ugnsform (gärna någon som du inte använder så frekvent) och lägg på grillen.
Lägg på locket och rök smöret i ca 10-15 minuter. Ju längre det ligger på grillen desto mer rökt kommer smöret att smaka.
Grillad citron
Dela citronen i två delar. Stek på grillen tills gyllenbrun på undersidan.
Primör och rotsaksragu
Finhacka grönsakerna och örterna och lägg var och en för sig.
Värm upp en stekpanna.
Stek potatisen, morötterna och jordärtskockan först tills fin färg i rapsolja. Tillsätt sedan fänkål tills den blir klar, detta tar ca 2-3 minuter.
Tillsätt en klick smör och låt smälta. Precis innan servering tillsätts gurkan och örterna.
Smaka upp med salt, peppar och grillad citronsaft
Rostad jordärtskockspuré
Sätt på ugnen på 175 grader.
Borsta och rengör jordärtskockan, dela i lite större bitar.
Skala löken och dela i fyra. Skal vitlöken och behåll den hel. Lägg allt på ett bakplåtspapper och blanda med rapsolja, salt, peppar och vitvinsvinäger.
Baka av i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska bli gyllenbrun i färgen. Rör om två eller tre gånger under tiden.
Se till att jordärtskockan är klar. Mixa sedan med grädde, smör, salt, peppar.
När den serveras så smaka upp med den grillade citronen.