Stekt ris med skinka

koket.se
Stekt ris med skinka
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Stekt ris med skinka

9 ingredienser

30 m

Här bjuder Markiz på en härlig variant av stekt ris med skinka och säsongens grönsaker!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 morot, skuren i små tärningar
  • 0,5 röd paprika, skuren i små tärningar
  • 300 g skinka, tärningar eller strimlor
  • 250 g ris, kokt och kallt
  • 4 salladslökar, hackad
  • 1 msk chilisås
  • 2 ägg
  • 1 dl frysta ärtor
  • olivolja

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
  2. Stek morotstärningar och röd paprika i 2 minuter tills de börjar bli mjuka.
  3. Tillsätt skinktärningar och riset i pannan.
  4. Häll över chilisås och tillsätt en del av den hackade salladslöken.
  5. Rör om och stek i ytterligare 3 minuter tills allt är väl blandat och uppvärmt.
  6. Gör ett hål i mitten av risblandningen. Knäck ner äggen i hålet och vispa dem försiktigt med en gaffel tills de blir krämiga.
  7. Blanda äggen försiktigt med riset och grönsakerna. Låt det steka i ytterligare några minuter tills äggen är genomkokta och allt är jämnt fördelat.
  8. Häll i de frysta gröna ärtorna och låt dem värmas upp i risblandningen.
  9. Servera riset med skinka och grönsaker och toppa med resten av den hackade salladslöken.