Stekt sej med lins- och grönkålssallad och pepparrotskräm

koket.se
Stekt sej med lins- och grönkålssallad och pepparrotskräm
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Stekt sej med lins- och grönkålssallad och pepparrotskräm

17 ingredienser

ca 30 m

Stekt sej med pepparrotskräm och läckert citrusdoftande lins och grönkålssallad.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Linssallad

  • 2 dl röda linser
  • 2 morötter
  • 400 g grönkål, utan stam
  • olivolja, till stekning
  • 1 citron, saften
  • salt
  • peppar

Pepparrotskräm

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 citron, zest (rivet skal)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Fisk

  • 600 g sejfilé, utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Linssallad

  1. Koka linserna enligt förpackningen, låt dem vara ganska hårda så får de en nötigare och godare smak. Låt rinna av.
  2. Riv morötterna och skär ner grönkålen i mindre bitar, stek hastigt i en större panna. Lägg i linserna och låt dem steka med. Pressa över citronsaft, vänd runt, salta och peppra.

Pepparrotskräm

  1. Rör samman alla ingredienser till krämen till en jämn sås.
  2. Stek den saltade och pepprade fisken på medelhög temperatur i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.
  3. Servera salladen på en tallrik, lägg fisken intill och lägg en klick av pepparrotskrämen intill.