Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten med ett par dillvippor.
Blanda samman yoghurt med citron (saft och lite fint rivet skal), pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Ställ kallt medan du fortsätter med resten.
Skär gurkan i minde bitar eller slantar. Strimla salladslöken.
Lägg gurka och salladslök i en skål. Tillsätt finskuren dill och oliver. Bryt i bitar av fetaost. Strö över torkad oregano och ringla över olivolja. Salta och peppra. Vänd ihop.
Blanda vetemjöl och salt. Fördela mjölblandning, uppvispat ägg och ströbröd i tre djupa tallrikar.
Doppa spättafiléerna i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
Stek dem gyllene i lika delar smör och rapsolja i en stekpanna.
Servera nystekt spätta med gurksallad, citronyoghurt och kokt potatis. Dekorera med dill och citronklyfta.