Stekta fläskkotletter med äppelchutney och pommes

Stekta fläskkotletter med äppelchutney och pommes
Foto: Köket.se

Stekta fläskkotletter med äppelchutney och pommes

24 ingredienser

40 m

Stekta fläskkotletter serverade med gårdspommes, het äppelchutney och en fräsch sallad - salt, sött och syrligt i en perfekt kombination!

Felix tipsar!
Felix gårdspommes produkt ny

Felix tipsar!

Felix Ekologiska Gårdspommes är gjorda på 100% svensk och ekologisk potatis.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Äppelchutney

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 2 dl Felix Äpplemos
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk brunt farinsocker (eller strösocker)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 70 g rucolasallad
  • 2 äpplen
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 dl valnötter, rostade
  • olivolja
  • vinäger
  • salt

Servering

  • 4 port Felix ekologiska Gårdspommes
  • 4 skivor fläskkotlett
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

Äppelchutney

  1. Hacka gul lök fint och stek i smöret på medellåg värme. Stek tills löken är helt mjuk. Finhacka vitlöken och låt fräsa med någon minut.
  2. Tillsätt äpplemos, sambal oelek, soja, timjan, socker och vinäger. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pommes

  1. Fritera eller lägg in pommes i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.

Sallad

  1. Skiva äpplet tunt och skiva stjälksellerin. Blanda med rucolan och valnötterna. Dressa salladen med olja, vinäger och en nypa salt.

Kotletter

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Stek eller grilla kotletterna så de får en fin yta och en saftig insida.
  2. Servera kotletterna tillsammans med pommes, sallad och äppelchutney.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer