Receptet på de här enkla och smakrika degknytena kallas gyoza och är japanska dumplings. Fyllda med en krämig röra på lök, vitkål och ägg blir de riktigt goda som tilltugg eller huvudrätt med en god dippsås.
Fräs vitkål, lök, vitlök och ingefära tills helt mjukt, ca 10 minuter i stekpanna.
Knäck ned ägg och rör runt tills äggen bildat en lös massa med kålen, den ska inte bli för fast. Dra av från värmen. Blanda med sesamolja och låt svalna.
Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte.
Värm ca 2 msk olja i en panna och lägg ned knytena. Stek på medelvärme så de får en krispig yta på undersidan.
Häll på 0,5 dl vatten över knytena och lägg på ett lock eller folie. Låt ånga ca 3 minuter.
Servera med dippsåsen eller bara soja.
Sesamdipp
Blanda tahini, japansk soja och risvinäger till en sås.