En perfekt dessert att göra på bullar som blivit lite torra. Ge dem nytt liv och smörstek dem och servera med en galet god kolasås, vaniljglass och säsongens bär.
Ingredienser
4 - 6
4-6 kardemummabullar
ca 5 dl vaniljglass
200 g jordgubbar
smör, till stekning
ätbara blommor, till garnering
Kolasås
200 g smör
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 kvist färsk rosmarin
0,5 citron, finrivet skal
flingsalt
Gör så här
Brynt smörkolasås
Bryn smöret i en kastrull under vispning, när det doftar nötigt och fått en ljus brun färg är det färdigbrynt. Tillsätt sockret och låt koka ihop.
Häll på grädden och låt koka ihop till en tjockare konsistens (107-110 grader). Lägg i rosmarinkvisten och låt stå och dra en stund. Avsluta med en nypa flingsalt och citronskal.
Skär bullarna i mindre bitar. Dela jordgubbarna (behåll gärna det gröna så blir det extra snyggt).
Stek bullarna i smör i en stekpanna på medelvärme.
Lägg de stekta bullarna i botten på en djup tallrik/skål. Toppa med vaniljglassen, kolasås, jordgubbar och blommor.