2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pak choi)
5 salladslökar, strimlade på snedden
1 morot, skuren i tunna stavar
1 dl böngroddar
2-3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 msk ostronsås
2 tsk strösocker
0,5 tsk salt, till stekning
rapsolja
färsk koriander (eventuellt)
Gör så här
Koka nudlarna i 2–3 minuter, de får inte bli klara. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ställ åt sidan så länge.
Gnid in kycklingen med rapsolja och smaksätt med vitpeppar och salt. Stek på hög värme i en wok- eller stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan så länge.
Torka ur wokpannan, häll i lite rapsolja och stek vitlöken i 20 sekunder. Tillsätt salladskål, salladslök samt morot och stek på hög värme i 1–2 minuter. Blanda i böngroddar, soja, sesamolja, ostronsås, socker, salt eller MSG och peppar.
Koka upp och lägg i kyckling och nudlar. Rör om i någon minut, toppa eventuellt med koriander och servera direkt!