Stekta päron med chokladkräm

koket.se
Stekta päron med chokladmousse
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Stekta päron med chokladkräm

11 ingredienser

20 min

Joans Lagerström bjuder på en nytänkande version av den klassiska kombinationen "päron med after eight". Här får nämligen stekta päron sällskap av en len chokladkräm, mynta och fäska bär.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Chokladkräm

  • 4 dl grädde
  • 2-3 blad mynta
  • 300 g choklad
  • 2 dl mascarpone
  • salt

Päron

  • 350 g päron
  • 160 g smör
  • 1 rosmarinkvist

Servering

  • 200 g blandade bär (valfria sorter)
  • mascarpone
  • mynta

Gör så här

Chokladkräm

  1. Koka upp grädden med några myntablad och häll det över chokladen.
  2. Vänd ner mascarpone och rör om till en slät kräm.
  3. Smaka upp med salt.

Päron

  1. Skala och stek päronen med smör och rosmarin.

Servering

  1. Lägg päronen på chokladkrämen och toppa med färska bär samt lite mer mascarpone.
  2. Toppa slutligen med finstrimlad mynta.