Vad sägs som en hembakad pizza med kebabkött, lök och dressing? Den extremt lilla mängden jäst gör pizzadegen härligt lätt och luftig - något kocken Jonas anser vara extremt viktigt i pizzabaket.
Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet.
Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäs i kylen över natten och ta ut 30 minuter innan bakning.
Tomatsås
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt koka ihop i 2–3 minuter.
Topping
Kavla ut pizzadegen, toppa med tomatsås, kebab, strimlad lök och valfri ost.
Ultimata är att baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter. Men det går såklart bra i en vanlig ugn också på 250–300 grader i ca 5–6 minuter.
Toppa med strimlad isbergssallad, tomat och dressingen efter gräddning.
Dressing
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med kebabkrydda och salt.