Karens kaffedessert

Karens kaffedessert
Foto: Pepe Nilsson

Karens kaffedessert

Av: Sten Sture Skaldeman

Från: LCHF-kokboken

4 ingredienser

Recept på kaffedesserten är hämtat ur boken LCHF-kokboken.

En deciliter kaffe, en halv deciliter vispad grädde och 10 g mörk 70-procentig choklad ger 250 kcal och 4,8 g kolhydrater. De flesta kolhydraterna kommer från chokladen.

Läs mer om boken

LCHF - kokboken

Ingredienser

  • 4 dl kaffe (starkt)
  • 4 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 40 g mörk choklad, högprocentig

Gör så här

  1. Koka kaffet, rör i gelatinpulvret och fördela i 4 glas.
  2. Ställ i kyl tills det stelnar.
  3. Riv eller hacka chokladen och vispa grädden.
  4. Spritsa eller klicka grädden på det stelnade kaffet, strö över riven choklad.
  5. Du tar riven choklad efter samvete. 10 g per person är bara ett förslag.