Snabb fisksoppa

Snabb fisksoppa
Foto: Pepe Nilsson

Snabb fisksoppa

Av: Sten Sture Skaldeman

Från: LCHF-kokboken

13 ingredienser

25 min

Recept på snabb fisksoppa från Sten Sture Skaldemans LCHF-kokboken.

Läs mer om boken

LCHF - kokboken

Ingredienser

  • blandade fiskfiléer [ca 3 hg per person]
  • Ett par lökar, gärna rödlök eller purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • några tomater
  • några rotfrukter, som smaksättare (ej som mat!)
  • fiskbuljong (och/eller vitt vin)
  • klyfta vitlök (efter smak)
  • fett, att bryna grönsakerna i
  • salt
  • peppar
  • Bladkryddor (t ex lagerblad, timjan, fänkål och persilja, efter smak)
  • citron

Gör så här

  1. Grovhacka lök och grönsaker, fräs hacket snabbt och lägg över det i en gryta.
  2. Späd med fiskbuljong, vatten och vin.
  3. Låt småkoka en stund och smaka av med de kryddor du känner för.
  4. Salt, peppar, citron och sambal oelek är basen för mig.
  5. När det börjar bli dags att äta lägger du i den tärnade fisken.
  6. Låt koka upp och stäng av värmen.
  7. Tärnad fisk kokar klart medan du bär in grytan till bordet.