Att använda stencildekoration på tårtan blir både effektfullt och vackert. Spela klippet för att se steg för steg hur du gör.
Se Agneta Olsson laga receptet
Ingredienser
Stencil
Knappnålar med huvud
engångsspritspåse
skrapkort (eller degskrapa)
kristyr
1 äggvita
ca 300 g florsocker, utan stärkelse
1 tsk citronsaft, pressad och silad
Gör så här
Kristyr
Lossa" äggvitan, dvs rör den en kort stund, ca 15 sekunder till ett lätt skum. Sikta i florsockret lite i taget. Tillsätt citronsaften.
Fyll på florsocker tills kristyren blivit fast så topparna står kvar. Kristyren skall ej vara blötglansig utan snarare matt i ytan och konsistensen skall vara fast så den inte glider av stencilen.
För att få en bra kristyr som inte rinner bör man använda florsocker utan stärkelse då maltodextrinet (stärkelsen) slår sönder kristyren så den blir rinnig.