Stencildekoration på tårta - se & gör

POPULÄRT
koket.se
Stencildekoration på tårta - se & gör
Foto: TV4
Agneta Olsson
Agneta Olsson

Stencildekoration på tårta - se & gör

7 ingredienser

Att använda stencildekoration på tårtan blir både effektfullt och vackert. Spela klippet för att se steg för steg hur du gör.

Se Agneta Olsson laga receptet

logo

Ingredienser

  • Stencil
  • Knappnålar med huvud
  • engångsspritspåse
  • skrapkort (eller degskrapa)

kristyr

  • 1 äggvita
  • ca 300 g florsocker, utan stärkelse
  • 1 tsk citronsaft, pressad och silad

Gör så här

Kristyr

  1. Lossa" äggvitan, dvs rör den en kort stund, ca 15 sekunder till ett lätt skum. Sikta i florsockret lite i taget. Tillsätt citronsaften.
  2. Fyll på florsocker tills kristyren blivit fast så topparna står kvar. Kristyren skall ej vara blötglansig utan snarare matt i ytan och konsistensen skall vara fast så den inte glider av stencilen.
  3. För att få en bra kristyr som inte rinner bör man använda florsocker utan stärkelse då maltodextrinet (stärkelsen) slår sönder kristyren så den blir rinnig.