Sticky saffranssris med kokos och blåbärssylt

NYHET
Sticky saffranssris med kokos och blåbärssylt
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Sticky saffranssris med kokos och blåbärssylt

8 ingredienser

45 min

Erik Videgård bjuder på en riktigt god rätt att njuta av i jul: sticky saffranssris med kokos och blåbärssylt!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 950 g glutinous rice
  • ca 1,2 l vatten
  • 300 g kokosgrädde
  • 1 g saffran
  • 150 g strösocker
  • 20 g salt

Servering

  • kokos
  • blåbärssylt

Gör så här

  1. Skölj riset tills vattnet rinner klart.
  2. Sila av och fyll på med vatten tills det täcker din handflata när du lägger den ovanpå riset. Sjud under lock i ca 20 minuter och låt sedan riset vila i 20 minuter. Riset ska vara spänstigt men mjukt.
  3. Koka upp kokosgrädde med saffran, socker och salt. Sjud tills sockret löst sig och blanda sedan ner vätskan i riset.

Servering

  1. Servera riset med blåbärssylt.