Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos Ahlénius lagade en grekisk buffé i Nyhetsmorgon. Här är deras recept på Stinas pappas fina grekpotatis.
Ingredienser
1,5 kg fast potatis (stora)
2 dl olivolja
1,5 dl vatten
2 citroner
2 msk torkad oregano
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär varje potatis på längden. Dela varje halva i jämnstora fyra klyftor.
Lägg potatisen i en ugnsform, cirka 30x40 cm, och tillsätt olivolja och vatten. Pressa över saften från citronerna och krydda med oregano, salt och peppar. Rör om i formen så att alla smaker fördelas jämnt.
Baka potatisen i nedre delen av ugnen i 20 minuter och rör om i formen. Baka ytterligare 30-35 minuter, eller tills potatisen mjuknat. Sätt till sist ugnen på 225 grader med grillvärme och flytta formen högre upp. Grilla i cirka 10 minuter så att potatisen får en knaprig och gyllene yta.