Följ Erik på Instagram - där svarar han på frågor om alla sina recept.
Läs mer
Ingredienser
Thousand island dressing
1 äggula
2 tsk dijonsenap
salt
nymalen svartpeppar
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
1 msk crème fraîche
0,5 tsk citronsaft
1 tsk tomatpuré
1 tsk worcestersås
1 tsk paprikapulver
3 droppar tabasco
2 tsk cognac
0,5 tsk strösocker
Stjärnfall
8 gröna sparrisar
8 rödspättafiléer, 4 ångade och 4 friterade (små)
2 schalottenlökar
3 dl vitt vin
majsstärkelse
2 ägg
ströbröd
olja (till fritering)
Servering
4 skivor vitt bröd
smör (att steka i)
gemsallad
150 g skalade räkor, skalade
100 g regnbågsrom
4 dillvippor
4 klyftor citron
Gör så här
Thousand island dressing
Vispa äggulan med senap, salt, peppar och vitvinsvinäger.
Tillsätt lite olja i taget under vispning tills konsistensen är lagom tjock.
Blanda i crème fraîche och tillsätt sedan övriga ingredienser. Smaka av och justera.
Stjärnfall
Stek sparrisen.
Salta rödspättafiléerna och låt ligga i 20 minuter innan de ska användas.
Smörj en liten eldfast form till de ångade fiskfiléerna. Fördela hackad schalottenlök över botten och lägg 4 fiskfiléer ovanpå. Häll i lite vitt vin och täck det hela med en bit smort bakplåtspapper.
Låt ånga i ugnen på 200 grader i 6-8 minuter, beroende på filéernas tjocklek.
Torkar resterande 4 fiskfiléer ordentligt med hushållspapper.
Vänd dem först i majsstärkelse, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen sätta sig lite innan du steker dem gyllene i het olja.
Servering
Skär bort kanterna på brödet och stek skivorna gyllene i smör eller olja.
Lägg några salladsblad på brödskivorna. Toppa med både ångad och friterad fisk.
Avsluta med räkor, sparris, dressing, laxrom, dill och citron.