Stockholmskakor med dinkel, mandel och hallonsylt

Stockholmskakor med dinkel, mandel och hallonsylt
Foto: Tea Malmegård
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Stockholmskakor med dinkel, mandel och hallonsylt

8 ingredienser

Klassiska småkakor med hallonsylt och mandel. Försvinnande goda! Om du får några över går det utmärkt att frysa dem.

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g smör
  • 70 g strösocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 50 g hallonsylt
  • 100 g sötmandel, flagad och hackad

Gör så här

  1. Blanda ihop socker, smör, vaniljsocker och äggula.
  2. Blanda vete- och dinkelmjöl och arbeta in i degen.
  3. Dela degen i två delar och rulla till rullar cirka 2,5-3 cm i diameter och strax under 30 cm långa.
  4. Rulla dem i mandeln och låt vila i kylskåp i 30 minuter innan du skär upp dem.
  5. Förbered 2 plåtar med bakplåtspapper och sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
  6. Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg med minst 3 cm mellanrum på plåtarna.
  7. Gör en fördjupning i kakorna med lillfingret. Fyll med hallonsylt.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler.