Strassburgare med chokladdekoration

Strassburgare med chokladdekoration
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Anna Nilsson
Anna Nilsson

Strassburgare med chokladdekoration

5 ingredienser

25 m

Spritsade strassburgare med choklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Här kan du läsa om hur du tempererar choklad.

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 30 g florsocker [0,5 dl]
  • 140 g vetemjöl [knappt 2,5 dl]
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa smör, vaniljsocker och florsocker pösigt. Tillsätt vetemjöl i smörblandningen under kraftig omrörning.
  3. Spritsa ca 10-15 kakor i valfri form på en plåt. Grädda ca 10 min
  4. Låt kallna och dekorera kakorna med smält choklad (temperera gärna chokladen för ett bättre slutresultat).