ca 1 tsk crème de menthe (eller annan mintlikör och lite grön färg)
Dekoration
150 g vispgrädde
jordgubbar
färsk mynta
strösocker
grön färg
Gör så här
Blanda smör och socker till det är lätt och mjukt.
Sikta och blanda mjöl, bakpulver och majsmjöl.
Knäck äggen och blanda med smöret och sockret. Tillsätt mjölet med en metallsked.
Klä formarna med bakblåtspapper. Häll smeten i formarna.
Grädda i 20 min i 190 grader tills bottnarna är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Förbered jordgubbarna.
Vispa grädde och tillsätt lite crème de menthe.
Vispa äggvitan. Tillsätt i grädden och söta den.
Stek några av jordgubbarna med smör och svartpeppar i en stekpanna.
Placera en botten på ett tårtfat. Täck med jordgubbar. Täck med grädden. Lägg på nästa lager.
Spritsa sidan av tårtan med grädden. Lägg på jordgubbar i mitten av den översta botten och sprid ut dem.
Koka upp lite vatten i en stekpanna och tillsätt socker för att göra en snabb karamell. Doppa sedan färska myntablad i karamellen och lägg dem överst på tårtan. Servera!