Vispa ihop allt förutom hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken då smeten är slät.
Kyl smeten minst en timme innan fritering.
Värm upp struvjärn i 185 graders friteringsolja. Doppa det varma järnet i smeten någon sekund, doppa tillbaka det varma struvjärnet med den stannade smeten i den varma friteringsoljan och fritera struvan krispig i ca 1,5 minut.
Portvinslök
Koka en karamell av sockret i en kastrull.
Slå på portvin, lök och vinäger och låt koka ner tills ca 0,5 dl återstår.
Mixa massan slät till en fin sirap, smaka av med vinäger och salt.
Kycklinglever
Mixa kycklinglever, portvin och salt slätt.
Smält smöret och låt det bli 70 grader varmt, fortsätt mixa kycklinglevern och tillsätt det 70-gradiga smälta smöret i tunn stråle.
Häll upp smeten i en plastad brödform och grädda i 102 grader ca 30 minuter, eller tills innertemperaturen är 72 grader.
Ta ut kycklinglevern och låt kallna helt.
Vispa eller mixa levern luftig med lite extra flingsalt och lite extra portvin vid servering.