Subway cookies

Subway cookies
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Subway cookies

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

10 ingredienser

1 h

"Det här receptet ger kakor som är precis lika segmjuka i mitten och smältande i munnen som Subway cookies. Det bästa med att baka dem själv är att du kan ha i extra mycket choklad eller extra mycket nötter för härligt tuggmotstånd." /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Ingredienser

portioner stycken
  • 300 g smör, mjukt och rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk sirap
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg (medelstora)
  • 7 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 150-200 g choklad, grovhackad (eller chokladknappar, variera som du vill mellan vit och mörk choklad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
  4. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bikarbonat, kakao (uteslut kakao om du vill ha ljusa kakor) och salt.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  6. Ha till sist i grovhackad choklad och eventuellt nötter och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  7. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du rullar den i 36 lika stora bollar och fördelar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt och håll ordentligt avstånd mellan kakorna på plåten så att de inte smälter samman i ugnen.
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  9. När du tagit ut kakorna från ugnen, dra över bakplåtspappret med kakorna på galler direkt för att svalna.
  10. Ligger de kvar på den varma bakplåten så kommer de gräddas på eftervärme och bli av med den goda segheten i mitten.
  11. Låt svalna ordentligt innan servering!