Om du får den stora lyckan att hitta ramslök under våren är denna pastarätt ett måste! Enkelt och gott på nolltid.
Ingredienser
400 g pasta
3 dl parmesanost
1 citron (saften)
60-70 blad ramslök
2 msk olivolja
0,5 tsk chiliflakes (efter smak)
salt
svartpeppar
12 gröna sparrisar
50 g smör
1 dl pastavatten
Gör så här
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Mixa nästan all parmesanost med olivolja, chiliflakes, ramslök, citron, salt och peppar med stavmixer i en hög tillbringare eller mixer. Såsen ska vara helt slät. Smaka av och tillsätt eventuellt med citron, salt och peppar.
Smält hälften av smöret i en panna. Tillsätt sparris och låt fräsa med på medelhög värme.
Häll av pastan men spara en dl pastavatten. Tillsätt pastan i sparris-pannan.
Blanda i ramslökssåsen, resterande smör och parmesanosten. Rör samman på låg värme så all pasta täcks med sås och smöret samt osten smälter in i pastan.
Servera med färskriven parmesanost och svartpeppar.