Supersnabb frittata med kikärtor - se & gör

koket.se
Supersnabb frittata - se & gör
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Supersnabb frittata med kikärtor - se & gör

10 ingredienser

40 m

Sandra Mastio visar hur den enkelt gör en supersnabb frittata med kikärtor, soltorkade tomater och basilika. Perfekt lunch eller vardagsmiddag.

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g kokta kikärtor, avrunna [1 burk]
  • 2 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 1 dl soltorkade körsbärstomater i olja
  • 6 ägg
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 kruka basilika, hackad
  • ca 100 g mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hetta upp olivolja i en rymlig ugnsfast stekpanna, gärna i gjutjärn, som ska tåla att vara i ugnen.
  3. Stek hackad vitlök och kikärtorna. Lägg sedan i tomaterna.
  4. Blanda ägg, crème fraiche och hackad basilika. Bryt ner mozzarellan, salta och peppra.
  5. Rör runt i stekpannan och häll över äggsmeten. Se till att osten fördelas jämnt över pannan.
  6. Låt äggblandningen sätta sig i ca 5 minuter och skicka sedan in frittatan i ugnen och låt den gå i ca 30 minuter, i den övre delen av ugnen.