Snabb och enkel juldessert med risgrynsgröt

Snabb och enkel juldessert med risgrynsgröt ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Snabb och enkel juldessert med risgrynsgröt

6 ingredienser

10 min

Ris a la Malta i modern tappning! Busenkelt, snabbt och perfekt att svänga ihop när du har lite risgrynsgröt över.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp risgrynsgröt [à 500 g]
  • 200 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl körsbärssylt
  • 8 pepparkakor
  • 1 dl rostade och saltade mandlar

Gör så här

  1. Blanda samman risgrynsgröt med färskost och vaniljsocker.
  2. Hacka mandlarna och krossa pepparkakorna.
  3. Varva i glas tillsammans med krossade pepparkakor och körsbärssylt. Toppa sedan med mandlarna. Klart!