1 dl ostronsås om man vill ha en helt grön middag (eller hoisin)
2 msk japansk soja
2 msk sesamolja
4 msk pinjenötter
Gör så här
Koka nudlarna en minut kortare än anvisningen på förpackningen. De ska vara riktigt al dente. Skölj i iskallt vatten så tillagningen avstannar.
Plocka broccolibuketterna och dela dem i mindre munsbitar. Skala stjälken och skär i små bitar. Skiva vitlöken tunt.
Stek vitlöken i rapsoljan i en stor stekpanna tillsammans med chiliflakes och broccoli på hög värme tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt.
Blanda ostronsås, soja och sesamolja. Häll i pannan och låt fräsa i 30 sekunder under omrörning.
Vänd ner nudlarna i pannan. Blanda väl och låt nudlarna bli varma i pannan i en minut. Smaka av med ev mer soja, strö på pinjenötter och servera genast.