Blanda majonnäs med sojaponzu i en skål. Smaka av med peppar. Vill du ha mer sälta så tillsätt mer soja.
Ställ såsen i kylen så den blir kall och så att smakerna sätter sig ordentligt.
Burgare med tillbehör
Skiva löken, häll av jalapeños så den inte är för våt och lägg rucolasallad i iskallt vatten.
Stek sedan räkorna i olja och smör. Krydda gärna med någon skaldjurskrydda.
Lägg räkorna åt sidan när de färdiga. Använder man hummer så föredrar jag att inte steka den.
Dela brödet och bryn snittytan i smör på låg medeltemperatur. Bryn länge så att brödet får en tjock och krispig yta som ger en härlig smak av brynt smör.
Lägg brödet med snittytan nedåt på ett galler så tappar det inte sin krispiga yta.
Använd ett smashjärn (eller en kastrull) till att smasha färsen i stekpannan. Använda ett bakplåtspapper mellan färsen och det du smashar med så att det inte fastnar. Håll kvar ca 10 sekunder per smashning så nyper köttet fast ordentligt.
Smasha så att köttet blir ca 8 mm tjockt, ta sedan bort smashern och bakplåtspappret.
Krydda köttet med salt och peppar.
Vänd köttet när kanterna ser karamelliserade ut. Använd en vass stekspade eller spatel så att allt som sitter fast i pannan följer med i en rörelse.
När du har vänt köttet så krydda med peppar och lägg på osten.
Toppa osten med räkorna så att de får smälta in i osten.
Lägg sedan på ett lock så att osten smälter. Vänta 30-60 sekunder och skrapa loss köttet.
Montering
Börja med att ringla på ketchup smaksatt med sriracha.
Toppa med rucolasallad och sedan rödlök.
Lägg på det stekta köttet med ost och räkor.
Fördela jalapeños och dill över räkorna.
Avsluta med en klick dressingen i locket och bred ut den snyggt. Lägg sedan på locket.