Värm upp ingredienserna till sushi su på spisen, låt svalna.
Sushi ris
Tvätta riset under kallt rinnande vatten i ca 10 minuter. Låt sedan stå och dra i kallt vatten i 30 minuter.
Lägg riset i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet, täck kastrullen med plastfilm så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme i ca 1 minut, sänk sedan direkt värmen till lägsta temperatur när det kokat upp. Sjud under lock i ca 20 minuter.
Stäng av värmen och låt kastrullen (med plastfilm och lock på) vila i 10 minuter.
Lägg riset i en plastbunke och blanda försiktigt ner ca 0,5 dl sushi su med en slickepott så att riskornen separerar från varandra, men sedan klibbar ihop igen efter någon minut.
Tillbehör och topping
Strimla kycklingen och panera i mjöl, ägg och krossade cornflakes. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter på 200 grader.
Lägg majsen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och strö över salt. Rosta majsen i ca 30 minuter medan du förbereder resten.
Skär salladslöken fint.
Plocka salladen i enskilda blad, skölj och torka.
Strimla rödkål och lägg i kallt vatten.
Skala räkorna och skär laxen i skivor och lägg på ett fat.
Stek svampen i smör och salta sedan.
Klipp noriarken på hälften.
Häll av vattnet från rödkålen och servera allt i skålar med kålrotsgari eller vanlig gari, wasabi och soja.
Fyll noriarket med ris, sesamfrön majonnäs och valfri topping. Rulla ihop noriarket till en strut och toppa med soja.
Kålrotsgari
Koka upp vatten, risvinäger, salt och socker tills allt löst sig.
Tillsätt sedan riven ingefära.
Hyvla kålrot tunt med hjälp av en mandolin och lägg i en glasburk med tätslutande lock. Häll över ingefärslagen på kålroten, stäng locket och låt det marineras i minst 20 minuter. Ställ sedan i kylen.