Testa att toppa din pizza med svamp och tryffel så kommer du snabbt ha en ny pizzafavorit! Den extremt lilla mängden jäst gör pizzadegen härligt lätt och luftig - något kocken Jonas anser vara extremt viktigt i pizzabaket.
Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet.
Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäs i kylen över natten och ta ut 30 minuter innan bakning.
Topping
Skär ner portabello och baka eller stek med vitlök och olja. Blanda crème fraiche och tryffelpaste.
Skala och skiva silverlöken tunt. Lägg i isvatten minst 20 minuter.
Kavla ut pizzadegen och toppa pizzan med crème fraiche blandat med tryffelpaste samt den stekta/bakade svampen innan gräddning.
Ultimata är att baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter. Men det går såklart bra i en vanlig ugn också på 250–300 grader i ca 5–6 minuter.
Toppa med isad silverlök, parmesan och extra crème fraiche efter gräddning!