400 g färsk salsicciakorv (korvfärs finns ibland färdig, annars så ta av skinnet från korven)
1 gul lök (stor)
2 klyftor vitlök (rejäla)
5 blad färsk salvia, hackad
2 msk karljohansvamp, torkad, blötlagd och mixad
0,75 dl torrt vitt vin
1 dl grädde (fet)
smör (till stekning)
Servering
2 msk pinjenötter (rostade)
16 champinjoner (små fina)
2 msk smör
150 g parmesanost (fint riven)
svartpeppar
extra virgin olivolja
Gör så här
Pasta
Mät upp mjölet i en vid bunke och gör en grop i mitten. Knäck äggen i gropen, tillsätt olivolja och vispa in lite mjöl i taget i äggen. När degen börjar gå ihop så knåda med händerna tills den är slät, len och elastisk. Det tar ca 10 minuter.
Dela degen i två bitar och klä med plastfolie, låt vila en stund i kylen.
Ta ut en halva pastadegen i taget och platta ut med händerna. Kör genom pastamaskinens tjockaste nivå. Kavla sedan degen genom maskinens alla nivåer till nivå sju. Kör sen degen genom tagliatellespåren och mjöla pastan när den kommer ut.
Koka pastan i välsaltat vatten med någon mastsked olja i tre minuter. Häll av vattnet och rör försiktigt ner smör.
Sås
Skär centimeterstora bitar av salsicciafärsen och hacka löken fint.
Skala, pressa och hacka vitlöken fint.
Hacka salvia slarvigt.
Blötlägg den torkade svampen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa med en mixerstav.
Fräs lök och vitlök försiktigt i några matskedar smör. Höj värmen och tillsätt salsicciabitarna och fräs i två minuter. Tillsätt vin, salvia, grädde och mixad svamp. Låt koka ihop medan du rör.
Servering
Rosta pinjenötter i en torr panna.
Lägg de små champinjonerna i en het panna och rosta tills vätskan släpper. Tillsätt smör och sänk värmen. Fräs i några minuter.
Riv parmesanosten fint.
Ringla upp en försiktig mängd pasta i en djup tallrik. Slå över såsen så jämnt det går över pastan.
Garnera pastan fint med fyra små svampar var, pinjenötter och parmesanost. Avsluta med några drag med svartpepparkvarnen och några stänk av olivoljan.