Svartkålssallad med bovete

NYHET
Svartkålssallad med bovete
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Svartkålssallad med bovete

9 ingredienser

30 min

Svartkålssallad med bovete, granatäpple, olivolja och svamp kan bli ett fräscht inslag på julbordet.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 2 dl helt bovete
  • 900 g svartkål
  • 500 g svamp (valfri sort)
  • rapsolja (till stekning)
  • 2 msk olivolja (fin sort)
  • salt
  • ca 0,5 krm chiliflakes
  • svartpeppar
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Koka upp bovetekornen i vatten. Sila sedan av och tillsätt 5 dl vatten, koka upp och koka i 10 minuter. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt stå i 10 minuter.
  2. Skär bort den grova stjälken från svartkålen och riv svampen i mindre bitar.
  3. Hetta upp en panna och tillsätt rapsolja.
  4. Stek svartkål och svamp tills svampen fått färg och svartkålen mjuknat.
  5. Krydda med salt, chiliflakes och nymalen svartpeppar.
  6. Lägg i en skål och vänd ner bovete och olivolja.
  7. Toppa med granatäpple.