En mjuk bärkaka som toppas med krispigt havresmul. Perfekt kaka att baka för alla sorters bär, så har du inga svarta vinbär så går det bra med andra valfria bär.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Täck en form med måtten 30x20 cm eller 25x35 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt mjölken, rör om och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Vänd ner smörmjölken försiktigt och sikta sedan ner resten av ingredienserna till smeten. Vänd försiktigt ihop till
en jämn smet med slickepott.
Blanda ihop svarta vinbär med vetemjöl. Tillsätt hälften av bären till smeten och vänd försiktigt ner dem. Häll upp smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager.
Toppa med resten av de svarta vinbären.
Nyp ihop alla ingredienser till smulet till en smulig deg. Strö detta över kakan.