Svensk nypotatis med kaviar och gräddfil

Svensk nypotatis med kaviar och gräddfil
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Svensk nypotatis med kaviar och gräddfil

5 ingredienser

25 m

Lyxigt men lättfixat tilltugg med färskpotatis, gräddfil och kaviar. Servera gärna till ett glas bubbel när gästerna samlas…

Ingredienser

portioner
  • 12-16 nypotatisar, små
  • 1 knippe dill
  • 50 g kaviar (efter smak)
  • 3 msk gräddfil (eller crème fraiche)
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten med dillstjälkar i 10-12 minuter.
  2. Låt svalna, skär av ett lock på potatisen och gröp ur en liten del i toppen på varje potatis. Toppa med en klick gräddfil/crème fraiche och kaviar. Sätt på ”locket” igen på sniskan och garnera med dill. Lägg upp på fat.