Skär bort kanterna på bröd skivan. Riv sedan brödskivan i mindre bitar.
Blanda mjölk, ägg, brödbitar, salt och peppar i en stor skål.
Rör ner lammfärs och blanda till en jämn smet.
Forma runda biffar, stora som en handflata. Gör en fördjupning med fingret mitt i biffen och lägg ner en tesked av ramslökssmöret. Täck sedan smöret med färsen så att hålet är helt stängt och smöret inte kommer ut.
Stek biffen 5 minuter per sida.
Tomat- och timjansås
Häll vatten i pannan där biffarna stekts.
Tillsätt schalottenlök, tomat, timjankvistar och tomatpuré.
Rör om och låt koka i cirka 2 minuter.
Potatis- och jordärtskocksstomp
Brässera potatis, jordärtskockor och vitlöksklyftor i vatten, i cirka 15 minuter tills det blivit mjukt.
Tillsätt en finhackad schalottenlök, citronskal och saft, olivolja och libsticka.
Stompa grovt. Smaka av med salt och peppar.
Servera lammfärsbiffarna med potatis och jordärtskocksstompet, såsen och gärna en örtsallad.